fredag 21 maj 2010

Jag ÄLSKAR Mia Skäringer!

Åååh, guuud, yeees vilken fantastiskk bok, vilka fantastiska skildringar, roligt, sjukt, poetiskt, galet, hårt, mjukt, vackert och jag ääälskart!

Jag har bara läst en liten liten del förvisso(på riktigt ca 1,5 sida!), men den får mig att må väldigt bra inombords och en och annan stark dragkramp i mungiporna!

Jag citerar texten på baksidan av boken;

"Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättriga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är."


"Mia skäringer får framför allt 30-plussiga kvinnohjärtan att darra av ångest och jubla av igenkänning." DAGENS NYHETER


Jag ÄLSKAR Mia Skäringer.
Det här är så bra, så bra, så bra och det bästa, roligaste och mest träffsäkra jag läst på vääldigt länge. (kanske kan bero på att jag inte läst så mycket överhuvud taget, exempelvis Mia skäringers krönikor i tidningen mama!) ;)

Spring och köp. Omedel bums! Till dig själv, din mamma (mors dag snart!), en kär vän, eller din fru och gör det Nu! ;)
(Eller så gör du som jag och klickar hem den från adlibris.com för ynka två 2o-lappar!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar