tisdag 7 september 2010

Hotell kantarell!

Det absolut bästa och smarrigaste jag vet just nu är denna härligt färgsprakande och faaaantastiskt goda svarre (kan man kalla svamp för svarre...eller??) ;)
Nämligen kantareller, som jag varit och plockat...på matvarubutiken!! ;)
Idag fick de fräsa sig som som bratsen gör i stockholm, med ena riktiga noooorrlännigar, nämligen renskav!
Voila! Dagens middag bestående av renskav och kantareller i krämig gräddsås serverad med hemmagjord (alltid!!) potatismos och ärtor!
Mumsi!
Förra söndagen (sambons 30-årsdag som vi egentligen inte "firade" då men vart ju tvugna att bjuda honom på härlig bakis-hemma-middag) åkte kantarellerna i gräddstuvning in i den ena ciabattan innan påtryckning och extrem upphettning av smörgåsgrillen! I den andra ciabattan gömde sig lönnebergaskinka-tomat-mozarella och färsk basilika, inte så pjåkigt det heller!
serverades med nya favvosåsen (Chilibearnaise utspädd med en lätt cremefraiche) och knastrig potatis i ugn!!
Födelsedagsbarnet blev både glad, mätt och vääääldigt belåten! ;)
Det firar vi med en liten maräng-glasstårta på toppen tycker jag!! ;)

1 kommentar:

  1. Åååhhh så gott renskaven med kantareller såg ut !!!

    SvaraRadera