lördag 24 oktober 2009

Att välja Glädje

Ni vet väl att man själv kan påverka hur man vill leva sitt liv, se på saker, inställningar till andra människor etc. Vi kan själva välja GLÄDJE, välja hur vi vill leva, att vara LYCKLIGA bara genom att tänka oss lyckliga, att se saker positivt och göra det bästa av de föutsättningar och det vi faktiskt har. Att vi väljer att se det goda och positiva i andra människor, att vi inte går runt och inbillar oss vad andra tror och tycker å tänker om oss, att vi är glada och att vi tänker efter innan vi faller in i den gnälliga vardagsslentrianen...

...Fast det är JÄÄÄTTESVÅRT!!

I början på året gick nämligen jag och två väninnor just en kurs om detta, som baserade sig på boken "Att välja Glädje" av föreläsaren och författaren Kay Pollak (köp den i pocket-form på adlibris.com för ynka 41kr till dig själv, någon du tycker om, eller som perfekt julklapp!!)

En bok för Alla, som man skulle behöva läsa minst en gång om året, vilket författaren själv sa, att detta var ngt även han, dagligen, förmodligen i resten av sitt liv, behöver göra sig påmind om; ATT VÄLJA GLÄDJE!!

-Guuud vad jag saknar Er, Emma och Emma, och våra mysiga och väl behövliga måndagar...

GLÄDJE - Kramar till er Alla


5 kommentarer:

  1. Visst formar vi våra egna liv, och jag lever just efter det mottot, att vara positiv! Det mesta blir ju lite lättare då! Mycket bra inlägg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. ....och vad kan då vara glädje i en grå mulen dag som denna? Jo solen som faktiskt kikade fram ngn sekund då jag fick åka hem "tidigare" och möta sotaren ! Fick faktiskt genom detta möte några timmar extra med "grått" dagsljus....

    SvaraRadera
  3. Tack för din fina åsikt Linda!

    Mamma, du är värd alla "bara vara" timmar i världen, med eller utan sotare (trodde förresten att det var brevbäraren som spökade i mina gener...;) )

    Kram på Er

    SvaraRadera
  4. Ja, de orden går inte att nöta på... "Att välja glädjen" =) behöver upprepas då och då! Vore kanske en bra idé att införa måndagsträffarna igen!?

    Vad härligt att du har din blogg i gång nu! Jag tycker det är den bästa!

    Kram!!! /Emma J

    SvaraRadera
  5. Hej Emma!

    Vore en alldeles strålande idé att införa måndagsträffarna igen, det var ju sååå trevligt och välbehövligt!
    Tack för blogg-komplimangen! ;)

    Kram

    SvaraRadera