söndag 6 december 2009

Skogspromenad...



Dagens skogspromenad i bilder, dock inte särskilt vackra, eftersom detta var vad dagens novembernatur hade att erbjuda!
Fick dessutom bara med mig en kotte ut(dottern skulle promt vara hemma och hantverka...ja det är klart, vem gillar inte att omge sig med massor arbetande karlar?!), så då fick vagnen följa med på långrundan, så mamman fick lite träning och lilleman lite sömn, på köpet!
Söt han e när han första halvan (den vakna!) av promenaden sitter och säger "Akta pöla!" ..."Akta pöla!"..."Akta pöla!" , varje gång han såg en vattenpöl, vilket han upprepar ca 50 gånger , eftersom vägen var berikad med ett antal sådana, innan han somnar in under den duggbeströdda sufletten! ;)
Trots att det mest är lerigt, blött, grått och trist så kan jag inte sluta förundras över hur vacker vår natur är, man får kraft av att gå i skogen på något vis!
Rensar huvudet, låter tankarna andas friskt, beundrar och berikas av alla dofter, vackra träd och mossbeklädda stenar...Drog på lilleman en grön mössa så att han inte skulle komma bort däribland...(eller blev det tvärt om??!) ;)
Var i allafall väldigt glad att han beslutade sig för att INTE kasta sig ur vagnen och leka i dessa gigantiska och kladdiga dröm-sandlådor till åkrar, geggamoja i långa rader, lervälling i det oändliga och gyttjebad att drunkna i, minst sagt! ;)
(Ibland ska man väl ha lite tur med sig också... ;) )
Med mig hem fick jag i allafall lingonris, enris, massor mossa, en sovande grönjöling, ett par superleriga stövlar, ett rensat huvud, ett par väderbitna kinder och en helt utmattad kropp! ;)
-Uppfriskande Skönt!

Snart skall här pysslas...

3 kommentarer:

  1. Du får ju till och med detta tråkiga gråa väder att se mysigt ut... Men visst är det skönt när man är inne igen efter en lång promenad! Krama grönjölingen från mig.

    SvaraRadera
  2. Menar du gröngöling eller ? Kram Mama MU

    SvaraRadera
  3. Tack Mostern för din söta och värmande kommentar, ja det gäller att se det stora i det lilla...och gärna med lite humor! ;) Fast det inte alltid är så lätt, dock!
    Som när man får en stavfels-gliring tex...;(...men tack ändå för upplysningen! ;)
    Jod Natt!
    Nu skall jag drömma om Grön-joddi-laddi-hi... ;)

    SvaraRadera