torsdag 10 mars 2011

Tjejmiddagsmys!


Tänkte bjuda på några glimtar från förra helgens tjejmiddagsmys, här värdinnan Katias goda, vackra somriga fördrinkar, syns att hon är brasilianska ellerhur...sluuuurp! ;)
Och här har ni innehållet av paketet, budskapet var väl passande för en dag som denna?!
Ja, då slog vi då våra kloka huvuden(?) och kvinnliga nävar samman...(saknade dock vår 5:e kompanjon, fina T, som tyvärr var hemma med sjuka barn...vi får väl se om de 5 småbarnsmammorna någonsin får till en träff och blir komplett...8 möjligt sjuka barn har vi tillsammans! ) ;)
För det är nog viktigare än någonsin för en mamma, att få komma ifrån någon gång och bara få vara sig själv, som kvinna och umgås med liksinnade över 5 år! ;)
...iförda våra nya välgörenhets-armband från Childhood! Som tablett-askar för vuxna! (Ja klart vi tänkar och värnar om barn fast vi just var utan!) ;)
...och så lagade vi god mat tillsammans...här förrätten som jag bidrog med för kvällen, S & E kul att ni gillade den, här kommer receptet;

Gör på känn;
Finhackar salladsmix(gärna med bla ruccola i för den lite kryddiga smakens skull!) och kruksallad, samt rödlök och färsk dill, avokado och övriga favorit-grönsaker, denna kväll blev det gurka och röd paprika.
Blanda i räkor(var lat och tog en burk lyxräkor i lake)
Pressa i lite citron och en påse Grekisk salladsmix utblandadd  med lite olja(salladen i sig bringer så mkt vatten) samt ev. lite örtsalt!
Rör om och servera med en klick lime-aioli och en bit roast!
Serveras med fördel till ett lite sötare vitt vin(minns ej vad favoriten heter?) som gifter sig perfekt med coctailens lite sur-saltiga smak!

Tack Alla Grymma Tjejer för en underbart välbehövlig och trevlig kväll!!
Snart igen...

2 kommentarer:

  1. Tack själv! Förrätten var supersmarrig, riktigt syrlig och god. Jag kanske till och med ger mig på den i helgen...Pengarna kom in för armbandet, tack för det. Hoppas att du använder det flitigt, det är faktiskt riktigt fint. Mitt åkte på igår när jag var på musikal! Vi får se till att boka in ett nytt datum, det kan ju ta ett tag innan alla kan nu när våren tittar fram å man börjar komma ur vinteridet och börjar umgås med folk igen;) Ha en fin helg och hälsa familjen. Kram

    SvaraRadera
  2. Vad kul att jag kunde inspirera! Ja syrligheten går ju att styra lite över själv...bara att ta lite mindre citron och dressing om man vill ha den lit mer naturell..bara att smaka av, haha...;)
    Ja, armbandet är jättefint, i dubbel bemärkelse och ännu finare blir det till sommaren på en brunbränd arm!
    Ja vi får ta oss ur vinteridet och fira in våren sen med en riktigt härlig snackig rolig och smarrig tjejmiddag!
    Kram på Dig goa och ha en fin helg du med med dina fina killar...och grattis till de 11 åren, bra jobbat! ;)

    SvaraRadera